9 Temmuz 2008 Çarşamba

Türkiye' de Petrol








Bu güne kadar yapılan araştırmalar göstermiştir ki Türkiye petrol zengini bir ülke değildir. Buna karşılık bir çok kişi tarafından görsel ve yazılı medyada ülkemizde petrol bulunduğunu fakat çıkartılmadığı belirtilmektedir. Hatta bazı inanışlara göre petrol çıkartılmış ve sonra yeniden kapatılmıştır. Ben bunları petrol efsaneleri diye değerlendiriyorum. Bunun nedenleri oldukça basittir fakat kimse açıklama gereği duymuyor.

Öncelikle petrol nedir onu kısaca açıklayalım. Petrol kaynak olarak "petra" ve "oleum" kelimelerinden türemiştir. Yağlı taş ve yağlı kayaç anlamında olan kelime dilimize petrol olarak geçmiştir. Kısaca önceki zamanlarda su içinde yaşamış olan canlıların ve bitkilerin "yağ" kısımlarının korunarak günümüze aktarılmış fosilleşmiş kalıntılarıdır. Basit bir ifade ile milyon yıl olarak ifade edebileceğimiz eski zamanlarda ki su ortamında yaşamış canlıların ve bu ortama aktarılmış bitkilerin yağ bölümlerinin kokuşmadan günümüze kadar korunması sonucu petrol=yağ=neft oluşabilmektedir. Genelde denizel hayvan-bitki ve karadan taşınan bitkilerin kokuşmadan kalabilmeyi başardığı ortamda oluşan kayaca petrolün "kaynak kayası" diyoruz. Fakat bir yerde petrolün oluşabilmesi için bu kaynak kayadan başka bir çok olmazsa olmazların bulunması gerekiyor. Günümüzde petrol sistemi (kaynak kaya, hazne (rezervuar) kaya ve örtü kaya) bir havzada bulunmazsa petrol oluşumundan bahsedemiyoruz.
Devam edecek...

3 yorum:

joshua dedi ki...

Great idea.

PALAVROSSAVRVS REX

Unknown dedi ki...

Bildiğinin sende kalsın milyar dolar harcayıp arama yapanlar bu hasabı iyi yapmıştır gün gelir bildiklerimizi değil bilmediklerimize yapacağız bizim şimdiye kadar aldığımız bilgiler onların bize verdiği kadardır

Enkidu dedi ki...

Deprem ve petrol-gaz üretimi arasındaki bağlantıyı anlamak istiyorsanız, lütfen okuyun.

Suudiler neden #Suriye, #Irak ve #Yemen'e saldırıyor?
http://geoarchitektur.blogspot.com/p/suudiler-neden-suriye-irak-ve-yemene.html

Su hırsızlığı koordinatları!
http://geoarchitektur.blogspot.com/p/su-hrszlg-koordinatlar.html

#SRM #HAARP #fracking #desert #farming #chemtrails #geoengineering #FightClimateControl #EarthSystemGovernance